5.12.2018 8.55

Uusi ammattiliittomme Unio

Vihdoin viime viikolla parin vuoden mietinnän jälkeen perustimme Ammattiliitto Unio ry:n yhdessä Ammattiliitto Nousun kanssa.

Tämä liittohan perustettiin pikavauhtia tämän syksyn aikana, mutta olemme jo pitempään miettineet liittokuvioita, kun tiedossa on ollut Palkansaajajärjestö Pardian purkaantuminen. Tässä vaiheessa onkin aiheellista kiittää yhdistyksemme puheenjohtajia Heliä ja Tuijaa sekä asianhoitajaamme Hannelea siitä suuresta työstä, jonka he tekivät uuden liittomme perustamiseksi.

Paljon on tosiaan työtä jo tehty, mutta työnteko ei pääty tähän. Ammattiliitto Unio ry:n ensimmäinen edustajisto, jonka puheenjohtajaksi minut valittiin, vahvisti viime viikon historiallisessa kokouksessaan mm. ensi vuoden budjetin, toimintasuunnitelman sekä koulutussuunnitelman. Kokouksessa huomasi selkeästi, että olemme nousulaisten kanssa hyvin samanlaisia ja ajattelemme monista asioista samalla tavalla. Minusta on erittäin mielenkiintoista olla mukana luomassa uuden ammattiliiton strategiaa ja toimintatapoja. Toivon, että saamme liitosta modernin kokonaisuuden, joka tarjoaa jäsenilleen edunvalvonnan lisäksi mielenkiintoisia jäsenetuja.

Toivon kaikille rauhallista loppuvuotta sekä loistavaa ensi vuotta.

Satu Vehkamaa

Kelan toimihenkilöt ry:n valtuuston varapuheenjohtaja
Ammattiliitto Unio ry:n edustajiston puheenjohtaja