Yt-valtuutettu on sinua varten

Kelan toimihenkilöyhdistyksen päätehtävä on jäsenten edunvalvonta työpaikalla. Siellä yhdistykseemme kuuluvaa työntekijää edustaa yt-valtuutettu, joka on jäsentämme lähellä oleva asiantuntija. Yt-valtuutetut hoitavat niin luottamusmiehien kuin työsuojeluvaltuutettujen tehtäviä, mutta tes-asioissa vain yhdistykseemme kuuluvien asioita.  

    1. Ota aina ensin yhteyttä ongelmatilanteissa omaan yt-valtuutettuusi. Myös työnantajan kanssa neuvoteltaessa on hyvä, että yt-valtuutettu on läsnä.
    2. Jos oma yt-valtuutettusi ei osaa ratkaista ongelmaa , ottaa hän yhteyttä pääluottamusmieheen tai työsuojelun päävaltuutettuun.  
    3. Tarvittaessa pääluottamusmies ja työsuojelun päävaltuutettu ottavat yhteyttä Pardian lakimieheen, joilta he saavat myös muuten tukea ja neuvoja.
Yhdistys on mukana sopimassa Kelan työehtosopimusta

Yhdistys solmii Kelan toimihenkilöitä koskevat työehto- ym. sopimukset suoraan työnantaja Kelan kanssa. Yhdistyksellämme on pitkä, jo yli 70 vuoden historia,  jonka aikana olemme neuvotelleet muun muassa nykyiset vuosilomakäytännöt, viisipäiväisen työviikon, liukuvan työajan, palkkausjärjestelmän, yhteistoimintasopimuksen ja joustavat työaikamuodot. Vahvuutemme on yhteistyössä. Suurin osa Kelan työntekijöistä kuuluu yhdistykseemme ja työehdoista neuvotellessa tuhansien työntekijöiden edustajalla on paljon suurempi vaikutus kun yksittäisellä työntekijällä .

Tässä lista aikaisempien vuosien neuvottelutuloksista.